вівторок, 06 жовтня 2015 21:35

В тілах жертв збитого Боїнга знайшли уламки ракети "Бука" - нідерландські експерти

В тілах жертв збитого Боїнга знайшли уламки ракети "Бука" - нідерландські експерти
Фото: pilotsfor911truth.org

В тілах загиблих під час авіакатастрофи малайзійського Боїнга було знайдено уламки ракети, випущеної з системи "Бук".

Такими є результати попереднього розслідування міжнародної групи з розслідування катастрофи МН17, повідомляє нідерландське видання NOS.nl з посиланням на колишнього керівника української частини команди з розслідування Василя Вовка.

"Фрагменти, як і уламки літака були знайдені в тілах жертв. Ці елементи подібні до досліджуваних зразків. Ці зразки були надані експертам для порівняльного аналізу", - розповів Вовк.

В серпні розслідування вже встановило, що на місці падіння МН17 було знайдено фрагменти, які ймовірно є фрагментами ракети, випущеної з "Бука".

Якщо слідство встановить, що йдеться дійсно про "бук", це може бути ще одною ознакою причетності Росії до катастрофи. Хоча, як зазначає видання, стовідсоткової впевненості немає, бо в України теж є ряд "Буків" радянської доби.

Щоб визначити приналежність "Бука" експерти розібрали ракету і порівняли її з фрагментами, знайденими на місці катастрофи і в тілах жертв.

"Ніхто не сумнівається, що малайзійський Боїнг був збитий ракетою, випущеною з системи "Бук", що була доставлена з території РФ і після злочину з допомогою терористів була повернута назад", - сказав Василь Вовк.

При цьому він стверджує, що систему було доставлено за свідомого сприяння Міноборони РФ.

В той же час в міжнародній дослідницькій групі підтверджують, що Василь Вовк донедавна був її частиною, хоча й кажуть, що надані ним відомості є неточними.

"Ми розглядаємо різні сценарії, в тому числі і найбільш вірогідний, що МН17 був збитий ракетою з "Бука". Однак інші сценарії теж не виключені", - зазначили в групі.

Раніше повідомлялося, що Рада безпеки Нідерландів 13 жовтня опублікує фінальний звіт щодо катастрофи літака Малайзійських авіаліній MH17 над Східною Україною.

Зараз ви читаєте новину «В тілах жертв збитого Боїнга знайшли уламки ракети "Бука" - нідерландські експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути