субота, 28 листопада 2015 16:30

"В столиці оптимізують транспортний рух" - Ганна Бондар

"В столиці оптимізують транспортний рух" - Ганна Бондар
фото: Тарас Подолян

У Києві вже другий місяць працює транспортна модель, за допомогою якої можна прораховувати результати всіх будівельyих та інфраструктурних проектів та їх вплив на містобудівну ситуацію.Про це розповідає Ганна Бондар, в.о. директора Департаменту містобудування й архітектури КМДА.

"Це спеціальна комп'ютерна програма, в яку закладені певні дані, що збиралися протягом декількох місяців. Програма дозволяє показати результат тих чи інших змін у транспортних потоках. Наприклад, хтось хоче збудувати 16-поверхівку із супермаркетом. Вписуємо це у програму і вона розраховує, скільки в будинку житиме людей, кількість автомобілів. Модель показує наскільки збільшиться пасажиропотік і де будуть пробки. Наприкінці листопада ми презентуємо результати. На основі таких розрахунків ми вже подали до Департаменту транспорту нові схеми маршрутів. Так можна оптимізувати рух громадського транспорту", - розповідає архітектор

За даними перших моніторингів найбільш проблемні райони зараз - Троєщина та центр міста.

"Ми запропонували там змінити маршрут громадського транспорту. Одна з пропозиції вже почала працювати. Це тролейбус із Троєщини на центральний залізничний вокзал. Промоделювали ситуацію і на Подолі. Так знайшли схему за якою водії поїдуть при пішохідній Контрактовій площі й частині вулиці Сагайдачного. Без наземних чи підземних переходів. Просто поміняємо місцями знаки. Такого в Києві ніхто не робив. Це новітній програмний продукт", - пояснює Ганна Бондар.

Повне інтерв'ю з в.о. директора Департаменту містобудування й архітектури КМДА. читайте в одному з найближчих номерів "Газети по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «"В столиці оптимізують транспортний рух" - Ганна Бондар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути