вівторок, 21 квітня 2015 15:04

В окупованому Сімферополі "день відродження реабілітованих народів" святкують в оточенні міліції
7

Фото: krymr.com

У Сімферополі головну площу міста оточили співробітники поліції, по периметру стоять металодетектори. Так в столиці Криму відзначають "День відродження реабілітованих народів".

За оточенням, всередині на площі, накриті столи - тут представлені національні страви білоруської, російської, української, кримськотатарської, вірменської кухні. Тут же звучать пісні, які виспівують представники російської культури, інші стоять мовчки.

У Криму 21 квітня визначено "Днем відродження реабілітованих народів", у зв'язку з чим на півострові заплановано низку заходів. Дана дата прив'язана до річниці підписання указу президента Російської Федерації Володимира Путіна в 2014 році "Про заходи щодо реабілітації вірменського, болгарського, грецького, кримськотатарської та німецького народів та державну підтримку їх відродження та розвитку".

Раніше віце-прем'єр Криму Дмитро Полонський запропонував вважати 21 квітня "днем радості" і свого роду альтернативою 18-травня - річниці депортації кримськотатарського народу.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Сімферополі "день відродження реабілітованих народів" святкують в оточенні міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути