четвер, 05 травня 2016 02:44

В Молдові хочуть ввести обмеження для офшорних компаній

В Молдові хочуть ввести обмеження для офшорних компаній
Фото: espreso.tv

У Молдові офшорним компаніям можуть заборонити брати участь у публічних закупівлях, приватизації та інших угодах державного сектора економіки. З такою ініціативою виступила Європейська Народна партія, передає Укрінформ.

"Заборона на участь офшорних компаній в приватизаційних процесах і інших угодах публічного сектора економіки дозволить державі суттєво збільшити обсяги податкових надходжень у бюджет, створивши, таким чином, прозоре поле для діяльності економічних агентів", - заявив голова партії, колишній прем'єр-міністр Молдови Юріє Лянке.

На думку економічного експерта Юліана Руссу, необхідність прийняття законодавчих поправок щодо деоффшоризації публічного сектора економіки продиктована положеннями Угоди про асоціацію з Євросоюзом, а також рекомендацій міжнародних партнерів Молдови.

Законодавча ініціатива буде представлена у парламентській комісії з питань економіки, бюджету і фінансів, після чого її буде винесено для обговорення на пленарному засіданні парламенту.

Зараз ви читаєте новину «В Молдові хочуть ввести обмеження для офшорних компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути