Ексклюзиви
неділя, 14 лютого 2016 15:57

В Ізраїлі кажуть, що Сирія розпадеться

В Ізраїлі кажуть, що Сирія розпадеться
www.ntv.ru

Міністр оборони Ізраїлю висловився за розділ Сирії.

Про те, що Сирія буде розділена на окремі регіони за релігійною ознакою, заявив міністр оборони Ізраїлю Моше Яалон, пише Німецька хвиля. На його думку, Сирії не вдасться зберегти себе як єдиної держави.

Запланований режим припинення вогню в Сирії навряд чи буде успішним.

"Важко уявити собі, як можна зупинити війну і масове вбивство людей в Сирії", - сказав він в інтерв'ю ізраїльському армійському радіо.

У разі провалу мирного врегулювання сирійської проблеми президент Сирії Башар Асад повинен бути зміщений силою, заявив глава МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр.

"Ми будемо робити все від нас залежне для просування політичного процесу. Але якщо він не спрацює, то це станеться через упертість сирійського режиму і його союзників", - сказав А.аль-Джубейр.

"І якщо це буде підтверджено, стане ясно, що не залишиться іншого вибору, крім як усунути Башара Асада силою", - підкреслив міністр інностанних справ Саудівської Аравії.

Громадянська війна в Сирії триває вже п'ять років. За даними ООН, в результаті загинули вже не менш як 250 тисяч осіб. У ніч на 12 лютого учасники Міжнародної групи підтримки Сирії, в тому числі США, Росія, Саудівська Аравія і Іран, домовилися протягом тижня забезпечити в цій країні режим припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі кажуть, що Сирія розпадеться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути