Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2014 14:12

У "Експериментаніумі" діти вивчають анатомію за правдивими моделями людських органів
13

У Музеї популярної науки і техніки "Експериментаніум", що в Києві на Подолі, є не лише оригінальні експонати з галузі фізики та хімії. Тут можна вивчати навіть біологію та анатомію по моделях людських органів. Замість нудного зазубрювання текстів, прийшовши в Музей, школярі легко запам'ятають будову і структуру серця, очей, легенів і зможуть торкнутися їх руками. Цікава форма подання, веселі і кмітливі екскурсоводи — цим Музей дійсно може пишатись.

Увагу відвідувачів найчастіше привертає модель плоду під час вагітності. "Ця найбільш популярна з наших серій включає 8 моделей, які детально демонструють стадії розвитку плоду. Є окремі моделі ембріонів з першого по сьомий місяць вагітності", - кажуть працівники Музею.

Тут також є збільшена модель премолярів і молярів з зображенням багатьох поширених проблем із зубами: абсцес, ускладнений периодонтит, карієс, коронка, пломба, гінгівіт. Модель демонструє навіть зубний наліт і тяжкий остеопороз, який буває від нестачі кальцію в організмі.

"Модель черепа показує форми і взаємне розміщення різних кістяних пластин черепа за допомогою різних кольорів. "Череп" можна зняти з хребта. На додачу показані первинний задній мозок, спинний мозок, спинні нерви шийного відділу хребта, хребетна артерія, основна і задня мозкова артерії. Також є окремий прозорий "череп", за яким можна вивчати деталі, видимі тільки на рентгенівських знімках" 

Тим, хто хоче на власні очі побачити, що стається з легенями курця, варто подивитись не менш оригінальний експонат: склянка з пачкою недопалків у в'язкій смолі показує об'єм канцерогенної рідини, яка накопичується протягом року в легенях людини, яка викурює пачку цигарок на день.

Окрема модель демонструє відвідувачам "Експериментаніуму" гортань, трахею, бронхи та дві частини серця. Також — верхню порожнисту вену, аорту, легеневу артерію, легені. На обпаленій моделі показані ознаки опіків різних ступенів. В усіх подробицях можна роздивитись і збільшену модель ока і вуха людини. Модель людської шкіри, збільшена приблизно у 75 разів, показує найдетальніші її подробиці.

Зараз ви читаєте новину «У "Експериментаніумі" діти вивчають анатомію за правдивими моделями людських органів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути