Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2015 03:54

В Афганістані таліби захопили молдовський гелікоптер з пасажирами

В Афганістані таліби захопили молдовський гелікоптер з пасажирами
AFP

Міністр внутрішніх справ Молдови Олег Балан заявив, що таліби захопили в Афганістані молдовський гелікоптер з пасажирами.

Про це він повідомив журналістам у вівторок ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з попередніми даними, таліби стріляли в гелікоптер, який здійснив вимушену посадку.

"Вся інформація поки перевіряється. Все це дуже складно, так як Молдова не має посольства ні в Афганістані, ні в інших країнах регіону. Згідно з інформацією, якою ми володіємо, гелікоптер був обстріляний талібами, після чого здійснив вимушену посадку на території провінції Фарьяб, що знаходиться під контролем бойовиків терористичної організації "Талібан", - повідомив Балан.

За попередньою інформацією, на борту знаходилася 21 людина. Серед них 18 представників влади Афганістану і троє членів екіпажу, які є громадянами Молдови. Їх доля поки невідома.

За його словами, в полоні у терористів знаходяться 18 осіб, а три людини загинули при обстрілі вертольота і захопленні полонених.

В даний час сім гелікоптерів приватних молдовських компаній беруть участь у миротворчій операції в Афганістані під егідою ООН. Вони беруть участь у перевезенні вантажів, біженців та представників міжнародних організацій.

У свою чергу прес-секретар міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Анна Табан повідомила, що МЗС Молдови запросив інформацію про молдовський гелікоптер в Афганістані через представництво Молдови при ООН.

Зараз ви читаєте новину «В Афганістані таліби захопили молдовський гелікоптер з пасажирами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути