Ексклюзиви
понеділок, 06 липня 2015 04:28

Уряд Греції зруйнував останні мости - віце-канцлер Німеччини

Уряд Греції зруйнував останні мости - віце-канцлер Німеччини
Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас. Фото: REUTERS

Проведення переговорів із Грецією про нові програми допомоги в нинішній ситуації важко собі уявити

Про це заявив сьогодні віце-канцлер, міністр економіки і енергетики ФРН Зігмар Габріель виданню Tagesspiegel, пише ТАСС.

Уряд в Афінах "зруйнував останні мости, завдяки яким Європа і Греція могли прийти до компромісу", - зазначив він. "Враховуючи відмову від правил гри єврозони, яка виражається у сказаному більшістю голосів "ні" (пропозицій кредиторів), переговори про мільярдні програми навряд чи можна собі уявити", - додав Габріель.

"(Алексіс) Ціпрас і його уряд виводять грецький народ на шлях безнадії", - вважає він. За словами віце-канцлера, прем'єр Греції ввів в оману жителів країни, запевнивши, що позиції Афін на переговорах із кредиторами після референдуму посилилися.

Натомість влада Греції заявляє, що готова негайно відновити переговори з кредиторами, щоб домогтися відновлення роботи банків.

"Я абсолютно впевнений в тому, що мандат, який ви мені дали, не означає розриву відносин з Європою, а означає посилення нашої позиції в переговорах з метою знайти життєздатне рішення", - заявив прем'єр-міністр країни Алексіс Ціпрас в телезверненні за підсумками референдуму.

Нагадаємо, 61,31% греків сказали запропонованій програмі кредиторів "ні", 38,69% сказали "так" - такий остаточний результат референдуму, який відбувся 5 липня.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Греції зруйнував останні мости - віце-канцлер Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути