Ексклюзиви
субота, 06 лютого 2016 14:32

Українські військові попередили можливий теракт в Попасній
4

Фото: Прес-центр штабу АТО

Військовослужбовці Збройних Сил України поблизу Попасної затримали автомобіль, який пересувався в сірій зоні в районі, де проводилося розмінування і відновлення ЛЕП. Про це повідомляє прес-центр АТО.

Роботи з розмінування та відновленню в сірій зоні проводяться тільки за обопільною домовленістю між сторонами конфлікту, під пильним наглядом представників СЦКК і спостерігачів ОБСЄ.

У день, коли був затриманий автомобіль, роботи по відновленню ЛЕП проводитися не могли, адже не було відповідного запиту. Автомобіль рухався з боку окупованої проросійськими бандформуваннями території. Однак, найбільший інтерес викликав смертоносний багаж автомобіля. Так, в машині знаходилися вибухівка, засоби підривання і протитанкова міна, підготовлена ​​для установки таким чином, щоб її неможливо було знешкодити.

Очевидно, цей арсенал призначався для чергової кривавої провокації з метою скомпрометувати Україну.

"Протитанкову міну планувалося встановити під опорою ЛЕП. За пекельний задумом бойовиків, на ній повинні були вибухнути українські сапери разом з робітниками, які б проводили відновлювальні роботи. А в ідеалі - представники місії ОБСЄ. Надалі планувалося надати цій події широкого розголосу з метою звинуватити Україна в мінування об'єктів інфраструктури і зриві Мінських домовленостей", - підкреслюється в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові попередили можливий теракт в Попасній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути