Ексклюзиви
вівторок, 03 березня 2015 17:10

Українська армія завершує відведення важкого озброєння - Міноборони

Українська армія завершує відведення важкого озброєння - Міноборони
Фото: УНІАН

Українські Збройні сили завершують відведення озброєння калібром 100 мм від лінії зіткнення на Донбасі. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

"Так, від лінії, визначеної мінськими угодами, за останній час була відведена фактично вся артилерія калібру 100 мм, в тому числі гармати "Рута" і "Рапіра", - йдеться в повідомленні відомства у вівторок.

У Міноборони зазначили, що процес проходить згідно "Плану контролю з координації та реалізації комплексу заходів щодо виконання мінських угод".

"Цей документ був погоджений з особами, які брали участь у підписанні мінських угод. Згідно з цим планом, озброєння повинно було відводитися одночасно обома сторонами конфлікту під наглядом спостережної місії ОБСЄ. Українська сторона суворо дотримується даних вимог і безперешкодно допускає спостерігачів до місць знаходження відведеного озброєння, чого неможливо добитися від бойовиків", - підкреслили в прес-службі відомства.

"На жаль, російсько-терористичні війська в зоні конфлікту на Донбасі, продовжують концентрувати сили і засоби на окремих ділянках і напрямах, значно посилюючи свої основні ударні тактичні групи. Обстрілюють передові позиції українських військ, а також проводять атакуючі дії тактичного рівня", - додали в Міноборони України.

Раніше міністр оборони Степан Полторак заявив, що у випадку, якщо бойовики не будуть виконувати вимоги мирного плану, то важке озброєння буде повернуто на позиції в рекордно короткі терміни.

Нагадаємо, що сили антитерористичної операції 26 лютого почали перший етап відведення важких озброєнь з лінії розмежування на Донбасі - артилерійських систем по всій лінії зіткнення на відстань не ближче 25 км від лінії зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «Українська армія завершує відведення важкого озброєння - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути