Ексклюзиви
четвер, 08 грудня 2016 16:18

Україні загрожує самознищення

Україні загрожує самознищення

"Україна не має права на чергове самознищення через брак волі до внутрішньої консолідації нації", - учасники Ініціативної групи "Першого грудня" звернулися до суспільства.

Про це йдеться в поширеному сьогодні зверненні Ініціативної групи.

У ньому В'ячеслав Брюховецький, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Євген Захаров, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак та Ігор Юхновський звертають увагу суспільства на те що, влада, як і в найгірші часи, надалі залишається бізнесом.

"Політичний клас - у полоні корисливих або ж вузьких партійних інтересів. Гідність людини, пам'ять про Майдан розчиняється у чварах і корупційних комбінаціях злодійкуватих можновладців. Олігархічна система "законсервувалась" і чинить шалений спротив реформам", - йдеться в повідомленні.

На думку Ініціативної групи "Першого грудня", історія досі нічого не навчила українців: "Ми виявилися кепськими учнями в її школі. Усі воюють з усіма. Дехто ладен національною ідеєю зробити гасло "бий своїх, щоб чужі боялись!" Але "чужі" не бояться - лиш тішаться".

"Так не може тривати вічно. Надто тяжку ціну сплатили українці за те, щоб жити по-людськи", - наголошують представники Ініціативної групи. І пояснюють: "Україна не має права на чергове самознищення через брак волі до внутрішньої консолідації нації".

Повний текст звернення опублікований на сайті Ініціативної групи "Першого грудня".

Зараз ви читаєте новину «Україні загрожує самознищення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути