понеділок, 27 квітня 2015 13:15

Українцям доведеться забути про вкрадені Януковичем мільярди

Українцям доведеться забути про вкрадені Януковичем мільярди

Колишній президент-утікач Віктор Янукович практично всі кошти зберігав у вигляді готівки. Через це на рахунках за кордоном слідчі Генпрокуратури нічого не змогли знайти.

Про це розповів заступник генерального прокурора Віталій Касько під час виступу на щорічній конференції з повернення вкрадених активів, пише "Ліга".

"За попередньою інформацією, Янукович-старший не мав звички зберігати кошти в безготівковій формі. Це людина старої формації і, судячи з усього, він більше волів готівку", - сказав він.

При цьому Касько повідомив, що рахунки Януковича-молодшого за кордоном знайдені.

"Що стосується синів Януковича, то такі кошти є, вони заблоковані. Олександра - точно, а Віктора - треба перевіряти. Інформація фінансового моніторингу подається безпосередньо слідчому, я не маю права її читати", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці березня президент Петро Порошенко підписав розпорядження "Про міжвідомчу робочу групу з координації повернення в Україну коштів, отриманих злочинним шляхом колишніми високопоставленими чиновниками України".

Згідно з розпорядженням від 26 березня, міжвідомча робоча група має у двомісячний термін розробити механізми ефективної взаємодії правоохоронних органів та центральних органів виконавчої влади з питань повернення в Україну зазначених коштів.

Раніше стало відомо, що Швейцарія погодилася надати правову допомогу Україні щодо заблокованих фінансових коштів, що належали соратникам колишнього президента Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Українцям доведеться забути про вкрадені Януковичем мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути