понеділок, 07 березня 2016 01:44

Українці Варшави в національному відборі на "Євробачення" підтримали "Тараку"
10

В суботу пізно ввечері у Польщі відбувся національний відбір на конкурс "Євробачення".

За право поїхати до Стокгольму боролися 9 виконавців.

Під номером "1" виступив гурт "Тарака", відомий своєї композицією "Подай руку Україні", яка набула великої популярності під час Євромайдану. На конкурсі "Євробачення-2016" гурт представляв композицію "In the rain" (англ.: "Під дощем").

"Своїм виступом "Тарака" хоче зробити акцентна міграційних рухах слов'янських народів в різнічаси історії у Польщі, Угорщині і тепер – в Україні, – розповідає 21-річний Конрад, журналіст порталу Eurowizja.org. – Гурт має на меті привернути увагу мешканців Великої Британії, Іспанії, Австрії – усіх країн західної Європи до того, що робиться в Україні, і чому українці тікають на захід. Тут ідеться про те, щоб вловити різницю між біженцями, які в нашій уяві асоціюються не зовсім позитивно: з районів Сирії чи Саудівської Аравії, і біженцями з України та інших схднослов'янських країн, які утікають на захід у пошуках миру. І, власне, ця пісня має таке метафоричне значення: "Буду ходити під цим дощем, навіть тисячі миль, поки не знайду миру і спокою".

Хлопець говорить, що особисто погоджується з посланням конкурсної пісні "Тараки" і підтримує Україну.

Музиканти "Тараки" знані у Польщі зі своєї упевненої проукраїнської позиції. Роман Хранюк, контрабасист і соліст гурту, неодноразово їздив на схід України в зону АТО.

Привозив військовим з Польщі найнеобхідніші речі, а одного разу подарував їм навіть власний автомобіль. Отже, дізнавшись, що "Тарака" братиме участь у відбірковому конкурсі, українці Варшави охоче підтримали виконавців.

Зібранням українських вболівальників координувала 20-річна студентка Олександра Голішенко. "Виступ гурту на "Євробаченні" буде добрим жестом підтримки України,– говорить дівчина.– Адже в їхньому кліпі використані кадри із бойових дій в зоні АТО. Це буде чудовою можливістю ще раз нагадати Європі і світу про те, що в Україні досі триває війна, і ми не маємо права про це забувати".

До студії Польського Телебачення українці прийшлиз національними прапорами, які під час виступу "Тараки" піднімали догори.

Серед групи уболівальників гурту –19-річний студент Варшавського університету, кримський татарин Алім Усєінов. "Я особисто знаю одного зі солістів "Тараки", – розповідає хлопець. – Учасники цього гурту завжди допомагають Україні і жертвують власні кошти на зону АТО– неодноразово чув про це від своїх знайомих. Гадаю, що вони будуть одними з найбільш гідних конкурентів для Джамали".

Втім, за результатами національного відбору Польщі, на Пісенний конкурс Євробачення-2016 "Тарака" не потрапила. У Стокгольмі країну представлятиме 25-річний виконавець Міхал Шпак, знаний польським глядачам з програми X-factor. Друге і третє місце у національному відборі вибороли, відповідно, відомі польські співачки 24-річна Марґарет і 43-річна Едита Ґурняк.

Зараз ви читаєте новину «Українці Варшави в національному відборі на "Євробачення" підтримали "Тараку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути