Ексклюзиви
понеділок, 21 грудня 2015 14:04

У Тернополі показали, як можна знизити тарифи на ЖКГ

 

Мешканці Тернополя отримали можливість платити на 80% менше за газ в результаті реалізації спільного проекту міжнародного інвестора, самих мешканців та міської ради Тернополя з встановлення індивідуальних теплових пунктів.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі міської ради Тернополя.

За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, у Тернополі спростували поширену думку, що на регіональному рівні вирішити проблему зниження тарифів на газ для населення нереально.

"У Тернополі реалізується "Програма енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду Тернополя". В рамках програми передбачено співфінансування на утеплення будинків, встановлення індивідуальних теплових пунктів фінансованих на 70% коштами міської ради і на 30% коштами мешканців багатоквартирних будинків. Першими скористалися програмою мешканці багатоповерхівки на вул. Лук'яновича. Тут було встановлено перший індивідуальний тепловий пункт, який дозволяє регулювати подачу тепла і гарячої води для окремого будинку. Як показала практика мешканці будинку вже зекономили 60% коштів від того, що мали б заплатити. А в перспективі економія сягне 80%", - підкреслив міський голова Тернополя.

Для комплексної реалізації цієї програми місто активно залучає до співпраці західні фінансові інституції.

"Тернопіль має отримати від уряду Швеції 300 тис. євро на модернізацію газових котелень та встановлення індивідуальних теплових пунктів. І це лише початок. Нещодавно досягнуто домовленостей між Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією, фондом DemoUkrainaDН та комунальним підприємством "Тернопільміськтеплокомуненерго" про нову програму, що включає 300 тис. євро гранту і 300 тис. євро кредиту для реалізації проектів з модернізації котелень у місті Тернополі. Після модернізації, встановлення ІТП та утеплення будинків економія газу також сягне вже згаданих 80%. Окрім згаданих структур у проектах з модернізації централізованих систем теплопостачання беруть участь уряд США та Світовий банк", - йдеться у повідомленні.

Тернополяни платитимуть менше і отримуватимуть якісніші послуги.

"Сьогодні основний напрямок роботи мерії Тернополя спрямований на те, щоб тернополяни менше платили за газ та інші комунальні тарифи. Більше того, тернопільську концепцію енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду взяли за зразок для реалізації у своїх містах міські голови Івано-Франківська та Хмельницького", - підсумував Сергій Надал.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі показали, як можна знизити тарифи на ЖКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути