понеділок, 04 травня 2015 16:36

У Тель-Авіві масові заворушення через затримання поліцією вихідця з Ефіопії

У Тель-Авіві масові заворушення через затримання поліцією вихідця з Ефіопії
Фото: http://www.newsru.com

Понад 70 людей отримали поранення в результаті заворушень, що відбулися в неділю ввечері на демонстрації вихідців з Ефіопії в центрі Тель-Авіва.

Передає "Бі-бі-сі".

За оцінками поліції, всього в акції на площі імені Іцхака Рабина взяли участь понад десяти тисяч чоловік.

Запланована як мирний протест, демонстрація досить швидко переросла в зіткнення з правоохоронцями. Деякі з її учасників розділилися на групи і вирушили громити сусідні кафе і магазини. Кілька людей спробували навіть прорватися в будівлю мерії Тель-Авіва, розташовану поруч з площею.

У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ і водомети, більше 40 людей були затримані. На місце заворушень прибуло керівництво поліції і міністр внутрішньої безпеки Іцхак Ааронович.

Приводом для масового протесту послужила публікація у місцевих ЗМІ відеокадрів, на яких зображено надмірне застосування сили двома поліцейськими проти солдата ефіопського походження.

Це вже другий раз, коли демонстрація ізраїльтян ефіопського походження переростає в зіткнення з поліцією. У минулий четвер подібна акція пройшла в Єрусалимі, біля стін канцелярії прем'єр-міністра.

Сьогодні в Ізраїлі проживає близько 120 тисяч вихідців з Ефіопії, що становить менше двох відсотків населення. Багато представників громади впевнені, що держава не приділяє достатньої уваги вирішенню гострих проблем, зокрема, у сфері освіти, медицини та соціальної рівності.

Зараз ви читаєте новину «У Тель-Авіві масові заворушення через затримання поліцією вихідця з Ефіопії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути