Ексклюзиви
середа, 16 січня 2013 05:41

У США з'явиться перша в світі бібліотека без книг

У США з'явиться перша в світі бібліотека без книг
Фото: digitaltrends.com

У техаському місті Сан-Антоніо відкриється бібліотека без книг - BiblioTech. Ця установа стане першою в світі публічною бібліотекою, де звичайні книги будуть повністю замінені електронними.

Ініціатором проекту став місцевий суддя Нельсон Вулф. За його словами, на створення електронної бібліотеки його надихнуло прочитання біографії засновника корпорації Apple Стіва Джобса, написаної колишнім топ-менеджером CNN і редактором тижневика The Time Уолтер Айзексон.

Спочатку в бібліотеці буде юлизько 100 пристроїв для читання електронних книг. Ними можна буде користуватися як в читальному залі, так і брати додому на певний термін.

Крім того, всі бажаючі зможуть прийти в BiblioTech зі своїм пристроєм і завантажити в нього вподобану книгу, не порушуючи при цьому авторських прав.

Для маленьких читачів у бібліотеці виділять приміщення з інтерактивними столами та стінами. Крім книг розглядається можливість поповнення бібліотечного фонду музичними творами та фільмами.

"Бібліотека буде повністю безкоштовною. Єдине, за що, напевно, буде стягуватися плата, - роздруківка матеріалів", - коментує автор проекту.

Зараз ви читаєте новину «У США з'явиться перша в світі бібліотека без книг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути