середа, 31 серпня 2016 02:22

У справі проти бійців "Торнадо" допитали постраждалих жінок

У справі проти бійців "Торнадо" допитали постраждалих жінок
www.unn.com.ua

Потерпілі жінки у справі проти бійців "Торнадо" кажуть, що стали жертвами сексуального насильства. Проте адвокати обвинувачених доводять, що свідчення потерпілих суперечливі.

Про це пише "Радіо Свобода".

Як розповів військовий прокурор Руслан Кравченко, під час засідання суд допитав одну з трьох потерпілих, яка засвідчила, що стала жертвою сексуального насильства з боку декількох "торнадівців".

"Сьогодні дала покази одна потерпіла, вона повністю підтвердила обвинувачення щодо бійців "Торнадо", про те, що мало місце задоволення статевої пристрасті у неприродний спосіб", - сказав Кравченко.

Він також зазначив, що на засіданні 31 серпня планують допитати ще двох потерпілих.

Водночас адвокат бійців "Торнадо" Володимир Якимов заявив, що потерпіла плутається у своїх свідченнях. Тому адвокат сумнівається у тому, що статеве насильство було.

"Потерпіла півтора місяці жила разом з бійцями, вільно виходила з розташування. Вона заявляє, що її змушували, скажімо, торкатися до тіла чоловіків. Але чому вона не поїхала, або не поскаржилася до поліції одразу? На уточнююче запитання вона сказала, що їй пропонували статевий акт, але вона відмовилася, і акту не відбулося. Чи це насильство?" - заявив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Торнадівець", який зізнався в злочинах, попросив охорону

Нагадаємо, групу бійців роти "Торнадо" підозрюють у створенні злочинної організації, перевищенні влади або службових повноважень співробітником правоохоронного органу, незаконному позбавленні волі або викраденні людини, тортурах, насильницькому задоволенні статевої пристрасті неприродним способом, в опорі представнику влади і незаконному заволодінні транспортним засобом.

Зараз ви читаєте новину «У справі проти бійців "Торнадо" допитали постраждалих жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути