вівторок, 13 жовтня 2015 16:30

У справі малайзійського "Боїнга" можуть створити гібридний трибунал

У справі малайзійського "Боїнга" можуть створити гібридний трибунал

Замміністра закордонних справ з євроінтеграції Олена Зеркаль заявила, що кримінальне розслідування по катастрофі "Боїнга" продовжено до початку 2016 року, повідомляє INSIDER.

Також Зеркаль заявила, що Україна, Нідерланди, Бельгія, Австралія та Малазія обговорюють створення гібридного трибуналу.

Раніше стало відомо, що Нідерланди зупинили спроби організувати міжнародний трибунал для винуватців катастрофи "Боїнга" влітку 2014 року над Донецькою областю.

"Кримінальне розслідування, яке веде спільна група з 5 країн - у тому числі Нідерланди, Бельгія, Австралія, Малазія - воно було продовжено до початку наступного року. Водночас у зв'язку з тим, що досі знаходяться рештки загиблих воно буде продовжено до середини, а може й до осені наступного року", - сказала Зеркаль.

"Країни цієї спільної групи шукають можливий варіант... Ми запропонували як один з варіантів - передати можливість юрисдикції по пошуку винних до однієї з країн цієї групи. Зараз іде обговорення ще одного варіанту - створення гібридного трибуналу", - заявила вона.

Зеркаль пояснила, що гібридний трибунал не дасть відповіді на питання, як притягнути російських громадян до відповідальності

"Оскільки у РФ не буде обов'язку співпрацювати з трибуналом, якщо він буде створений без рішення Ради безпеки ООН. Саме тому консультації продовжуються", - сказала Зеркаль.

Також Зеркаль заперечила інформацію російських ЗМІ та МЗС РФ щодо можливості застосування Міжнародного суду по справі "Боїнга".

"… ані Україна, ані Росія, ані Малазія не є сторонами Міжнародного кримінального суду, тому з боку Росії застосовувати такі висловлювання і говорити, що вже є створений механізм, який можна використовувати, наразі не лише не коректно, а взагалі це нонсенс", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «У справі малайзійського "Боїнга" можуть створити гібридний трибунал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути