Ексклюзиви
понеділок, 26 грудня 2016 19:35

У п'яти містах країни запалили серця зі свічок
5

Протягом години на площах п'яти міст - Києва, Львова, Полтави, Хмельницького й Одеси - палали серця зі свічок та лунали святкові колядки.

Такий флешмоб організував 25 грудня благодійний фонд Карітас України. Акцію підтримали артисти, журналісти, громадські діячі. Долучилася студентська молодь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Читачі Gazeta.ua допомогли трьом хворим дітям

У Хмельницькому студенти утворили живе серце, всередині якого горіли свічки. У Львові за найкращими різдвяними традиціями виступив вертеп, який підготували діти та підлітки зі Львова. У Києві лунали колядки у виконанні хору парафії церкви св. Миколая Мир Лікійського на Аскольдовій Могилі. Жителі Одеси на Приморському бульварі наповнили скриньку для пожертв, кошти з якої спрямують на потреби ВІЛ-інфікованих дітей.

Акція "Різдвяна свічка" проходить в Україні протягом 14 років. Вона покликана допомогти дітям із родин у кризових обставинах. Свічки декорує неповносправна молодь – підопічні львівського Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами при Карітасі Львів.

 

Свічковий флешмоб покликаний залучити людей до милосердя. Придбавши свічку за благодійну пожертву, кожен учасник акції зробив внесок у віру дітей у різдвяне чудо.

"Кожен може подарувати тепло своєї душі дітям. Завдяки вам у їхнє непросте життя також прийде свято", - зазначає Андрій Васькович, президент Карітасу України.

До акції можна долучитися, придбавши різдвяну свічку за благодійну пожертву в 17 осередках благодійного фонду Карітас та парафіях греко-католицької церкви. Гроші будуть спрямовані на допомогу дітям із малозабезпечених, неповних родин та сімей, що постраждали від воєнних дій, - підопічних Карітасу.

Карітас України є членом конфедерації Caritas Internationalis – об'єднання понад 160 національних Карітасів, які допомагають десяткам мільйонів людей, які потребують допомоги, у майже 200 країнах світу. Перші організації Карітасу в Україні з'явились 1992 року. Відтоді сотні тисяч українців, які потребують підтримки, отримали матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу. Майже 1000 працівників і волонтерів працюють на базі понад 20 регіональних організацій у 16 областях країни.
Зараз ви читаєте новину «У п'яти містах країни запалили серця зі свічок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути