Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2016 12:14

У Полтаві показали виставу про переселенців

У Полтаві показали виставу про переселенців
Фото - Леся Іванусь

У Полтаві актори "Театру сучасного діалогу" показали виставу про переселенців "Zlato місто". В основі - реальні історії із життя 60-х переселенців зі сходу України.

Прийшло подивитися близько двох десятків людей. Вхід був вільним.

У виставі йдеться про те, як люди пережили початок війни, як чули вибухи, що залишили в квартирах. Як переїжджали і освоїлися у Полтаві. Також діляться своїми страхами, переживаннями і надіями.

"Це перша документальна драма. Повністю складається із інтерв'ю переселенців. Мета вистави — щоб люди почули одне одного, позбулися стереотипів, які нав'язала інформаційна війна. Вистава не тільки про проблеми переселенців, а й про те, як люди сприймають усе, з чим раніше не приходилося стикатися", - розповіла драматург Ірина Гарець.

Над виставою працювали і психологи.

"Мене попросили провести семінар, як правильно брати інтерв'ю у людей, які пережили гострі стресові ситуації. Така форма роботи допоможе донести до глядачів істинні історії. Говорили про те, що відчувають люди, які стільки втратили у житті, як треба задавати питання і чого не варто говорити ні в якому разі", - розповів психолог Олександр Тимошенко.

У виставі зіграло 15 акторів-аматорів.

"З виставою їздимо на гастролі. В Харкові виступ о третій ночі. Ми були сонні, потомлені. Але зал був майже повний", - розповіла акторка театру Юлія Крамарєва.

Одна з акторів — переселенка із Криму. До Полтави приїхала разом із братом.

"Приїхала із Криму одразу після референдуму. В Полтаві - родичі. Зустріли доброзичливо, допомагали навіть не знайомі люди. Але маленьку батьківщину ніколи не забуду, це зона комфорту, постійно її пригадую", - розповіла переселенка Наталя Бараник.

Театр сучасного діалогу існує з вересня 2015-го Окрім нашого міста, виставу "Zlato місто" уже показали у Києві, Харкові та Черкасах. 20 квітня поїдуть у Краматорськ.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві показали виставу про переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути