понеділок, 27 червня 2016 00:13

У Польщі хулігани напали на українців, які вшановували пам'ять Січових стрільців
6

Фото: nowiny24

У Перемишлі на південному сході Польщі близько 20 осіб спробували перешкодити процесії греко-католиків і православних, які після панахиди за українськими героями йшли з собору на місцевий військовий цвинтар.

Про це повідомляє "Польське радіо" із посиланням на агенцію PAP.

Видання наводить слова очевидця, анонімного журналіста. Він розповів, що сталися силові сутички: нападники почали штовханину з кількома учасниками процесії; одного з них, чоловіка віком 60 років, побили й розірвали йому сорочку.

За словами свідка, серед нападників були місцеві хулігани, так звані псевдовболівальники, та особи, які ідентифікуються із середовищем націоналістів. У них були транспаранти: "Бандерівці та їхні прихильники - геть з Польщі" і такі, що стосувалися Волинської трагедії.

Водночас поліція запевнила, що не було необхідності застосовувати силу: учасників процесії відділено від осіб, які намагалися перешкодити у врочистості. Як повідомлено, порушники порядку не ідентифікуються з жодною організацією.

За словами голови Об'єднання українців у Польщі Петра Тими, який був присутнім під час події, серед нападників були особи у футболках Всепольської молоді. Вони вигукували образливі гасла на адресу учасників процесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Люди з'їхалися з усіх околиць, ніби на якесь масове відпущення гріхів"

"Урочисті заходи, приурочені нашим героям, Січовим стрільцям, сягають 20-тих років минулого століття, з перервою в період Польської Народної Республіки. Ніколи, однак, вони не викликали контроверсій. Лише тепер деякі середовища, цинічно використовуючи факт, що на цьому цвинтарі є могили членів УПА, намагаються викликати польсько-український конфлікт", - сказав Тима.

Нагадаємо, у Польщі вандали вчинили наругу над могилами воїнів УПА.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі хулігани напали на українців, які вшановували пам'ять Січових стрільців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути