четвер, 29 вересня 2011 12:26

У NASA назвали дату реального кінця світу на Землі

У NASA назвали дату реального кінця світу на Землі

Кінець світу нам обіцяють чи не щороку. Проте остання інформація може заслуговувати на довіру - науковці назвали можливу дату реального апокаліпсису на Землі. Це 2013 рік, коли планету очікує потужне потрясіння, повідомляють РИА "Новости".

Науковці з NASA вважають, що за кілька років нашу планету можуть чекати техногенні катаклізми. Їх причина - пік сонячної активності, який припадає на 2013 рік. Такі піки регулярно відбуваються раз на 11 років - і тоді настає "рік активного Сонця".

Наше світило вже зараз починає показувати характер. 22 і 24 вересня на Сонці були зафіксовані найпотужніші спалахи рентгенівського випромінювання в районі сонячної плями AR1302. Таке швидке повторення вибухів астрофізики вважають дуже незвичайним.

А минулого понеділка пляма "відстрілялася" одразу чергою із шістнадцяти збурень різної потужності, які дали величезний викид корональної маси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фанатики прогнозують кінець світу через червоне забарвлення озера

Потік заряджених частинок, що досяг магнітосфери Землі, вже викликав сильну геомагнітну бурю, яка, за оцінками науковців, може протривати до кінця тижня.

Геометрія взаємного розташування Землі і плями (а вона, до речі, значно більша за нашу планету) стає все більш несприятливою. Простіше кажучи, осі викидів все сильніше збігаються з напрямом на Землю, зазначають дослідники.

Науковці б'ють тривогу вже сьогодні. Техногенне господарство планети перебуває в зоні ризику.

"Так що кінець світу цілком може статися. У буквальному розумінні. Ну що ж - якийсь час посидимо без світла", - зазначають співробітники NASA.

Зараз ви читаєте новину «У NASA назвали дату реального кінця світу на Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути