Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2015 16:52

У Молдові затримали банду російських сепаратистів

У Молдові затримали банду російських сепаратистів

Молдавські поліцейські затримали 5 підозрюваних у сепаратизмі, які мали намір проголосити республіку Бесарабія. В їх плани входило дестабілізувати ситуацію на півночі Молдови та в північно-західній частині Одещини. Кримінальне розслідування діяльності організації почали ще 27 жовтня, пише молдавський сайт publika.md

Обшуки провели за 24 адресами. Вилучили зброю, амуніцію та інші докази злочинних намірів організації.

"З матеріалів справи випливає, що зловмисники мали намір напасти на правові структури і почати військові дії. Вони пообіцяли вбити прокурорів, суддів і поліцейських та створити нову республіку під назвою Бесарабія - "Нова Росія". Спершу планували повалити владу в Бєльцях, потім в регіоні Гагаузія. Далі проголосити свою владу на Одещині", - розповідає Віорел Туряк, прокурор міста Бєльці.

Після обшуків поліція затримала голову і чотирьох членів угруповання. Решту шукають.

"Це колишні військові і особливо небезпечні злочинці, порушники закону, які раніше не змогли зміцнити своє становище і тепер намагалися скористатися ситуацією і захопити собі посади і пости", - каже Геннадій Косован, колишній заступник міністра внутрішніх справ Молдови.

За даними поліцейських, члени угруповання планували захопити і деякі державні установи в столиці.

"Вони знали точне число поліцейських, карабінерів та інших підрозділів, які знаходяться в Бельцях. І вони прекрасно розуміли, що якщо відбувається щось в Кишиневі, або в інших населених пунктах, то МВС перекидають свої сили туди, а в решті районів поліції менше. Тому вони вичікували відповідний момент для того, щоб завдати удару", - каже Георгій Кавкалюк, головний поліцейський Молдови.

Більшість членів угруповання раніше були засуджені за особливо тяжкі злочини. Один з них - виходець із Донбасу. Якщо провину затриманих доведуть, їм загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «У Молдові затримали банду російських сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути