Ексклюзиви
середа, 26 листопада 2014 09:46

У Міноборони РФ уже кажуть, що "Містралі" їм не треба

У Міноборони РФ уже кажуть, що "Містралі" їм не треба

Для розвитку флоту вертольотоносці "Містраль" не є необхідним елементом.

Про це заявили в Міноборони РФ після останніх заяв президента Франції Франсуа Олланда про те, що в даний час відсутні умови для передачі їх Росії, цитує "Комерсант".

"Вертольотоносець не є необхідним елементом для розвитку нашого військово-морського флоту, а от гроші, які нам повернуться у вигляді вже заплаченого нами авансу, ми знайдемо куди витратити більш раціонально", - заявив заступник міністра оборони РФ з озброєнь Юрій Борисов.

Він також додав, що якщо заява президента Франції є остаточною, то весь російський екіпаж з 400 чоловік, що проходив навчання на верфях, буде відкликаний назад.

Як повідомлялося, раніше Олланд прийняв рішення призупинити поставку Росії першого вертольотоносця типу "Містраль" через ситуацію на Україні. Тим часом Борисов раніше повідомив, що Москва поки не буде пред'являти претензії Франції через рішення призупинити поставку РФ "Містраля" і очікує виконання контракту. Перший командно-десантний вертольотоносець типу "Містраль", корабель "Владивосток", згідно з поданим російській стороні запрошенням, мав бути переданий Францією російському Військово-морському флоту ще 14 листопада, проте передача не відбулася.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони РФ уже кажуть, що "Містралі" їм не треба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути