Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2016 05:51

У Мережі з'явилося відео, як сирійці тікають від російських авіаударів в Алеппо

У Мережі з'явилося відео, як сирійці тікають від російських авіаударів в Алеппо

У Мережі з'явилося відео десятків тисяч сирійських біженців, які йдуть до турецького кордону від міста Алеппо та його околиць. Люди тікають через наступ військ Башара Асада і потужних російських авіаударів, через які нещодавно було зірвано переговори у Сирії і які можуть спричинити нову хвилю біженців до Європи, передає Bloomberg Business.

Війська Асада та його іранські і російські союзники наблизилися на відстань трьох кілометрів до позицій повстанців в Алеппо. Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, виступаючи у Лондоні, заявив, що більше 70 тисяч сирійців вже шляху до Туреччини з північного Алеппо, і попередив про велику гуманітарну катастрофу, якщо військові Асада захоплять місто. Сирійська обсерваторія з прав людини у свою чергу заявила про 40 тисяч людей, які покинули регіон в останні кілька днів.

У Міністерстві оборони РФ відрапортували, що з 1 по 4 лютого російська авіація виконала 237 бойових вильотів і завдала ударів по 875 об'єктах у п'яти провінціях, у тому числі в Алеппо. У російському військовому відомстві зазначають, що бойовики в Алеппо зазнають значних втрат, у зв'язку з чим відступають до сирійсько-турецького кордону.

Нагадаємо, перемовини в Женеві з мирного врегулювання конфлікту в Сирії припинені до 25 лютого. В ООН запевнили, що це не означає кінця та провалу переговорів. Однак міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хаммонд заявив, що Росія посилює конфлікт у Сирії. Це провокує збільшення потоку біженців із охопленою війною країни.

Громадянська війна в Сирії розпочалася навесні 2011 року. З тих пір число загиблих перевищило 250 тисяч осіб, біженців — 4 мільйони. Повстанці виступають за повалення режиму Башара Асада. За цей час частину території країни захопила "ІД". З 30 вересняс 2015 року російська авіація почала наносити удари по позиціях бойовиків у Сирії.

Незважаючи на те, що Росія анонсувала застосування авіації для боротьби з терористами "Ісламської держави", бомби кидають на території, де "ІД" не було помічено.

Зараз ви читаєте новину «У Мережі з'явилося відео, як сирійці тікають від російських авіаударів в Алеппо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути