субота, 28 лютого 2015 20:00

У Львові вперше в історії незалежної України провели достроковий випуск офіцерів
23

Фото: Ярослав Тимчишин

28 лютого у Львівській Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного
відбувся достроковий випуск понад 200 молодих офіцерів. Такі випуски проходять у військових навчальних закладах по всій країні, і це пов'язано з військовим конфліктом на сході.

В урочистих заходах взяв участь міністр оборони України Степан Полторак, делегація Вищої офіцерської школи сухопутних військ Республіки Польща,керівники Львова та області – голова Львівської облради Петро Колодій, голова ЛОДА Олег Синютка, міський голова Львова Андрій Садовий, керівники силових відомств Львівщини та ректори вишів Львова.

Із 207- ми вихованців Академії 32 отримали дипломи з відзнакою, а п'ятьом лейтенантам відмінникам золоті медалі вручив особисто міністр оборони України.

На урочистій церемонії випуску до присутніх звернувся міністр оборони України Степан Полторак:

"Ворог стоїть на нашому порозі, ворог прагне завоювати нашу землю. Доля цих хлопців і дівчат, які сьогодні отримали офіцерські погони, дуже складна. Їх становлення як офіцерів відбуватиметься у дуже важких умовах – бойових дій.

Крім того, доведеться керувати не солдатами-однолітками, а старшими братами, своїми батьками, які стоять на захисті нашої держави. Я переконаний, що мужність і честь, які є сьогодні в кожного воїна Збройних сил України, дасть можливість відстояти нашу державу, довести всьому світу, що ми здатні жити самостійно. Ми ніколи не станемо на коліна. Ми любимо свій народ, свою землю і свою державу. Ми непереможні, бо в нас є дух, в нас є сила!"

Також міністр повідомив, що це вперше коли в історії незалежної України проводиться достроковий випуск офіцерів та сержантів Академії сухопутних військ.

"Це пов'язано із подіями в Україні, війною, яку розв'язала Російська Федерація на сході України. Тому ми вимушені проводити достроковий випуск офіцерів Академії сухопутних військ. Такі самі випуски проводяться по всіх військових навчальних закладах України – випускаються сотні лейтенантів. Після цього вони направляються в навчальні центри до мобілізованих, які сьогодні вже проходять навчання. Разом із ними пройдуть бойове злагодження, вишкіл, отримають техніку, озброєння – тільки після цього вони будуть виконувати військові завдання.

Звичайно, не всі вони поїдуть у зону АТО. Але ті, хто потрапив за розподілом у військові частини, які беруть участь в АТО, вони, звичайно, поїдуть зі своїми підрозділами", – зазначив міністр оборони України Полторак.

Цьогорічними випускниками стали кваліфіковані командири механізованих і танкових підрозділів, офіцери-артилеристи й ракетники, військові інженери, фахівці по роботі з особовим складом та навіть військові диригенти. Командування Академії сухопутних військ, впевнено стверджує, що прискорена підготовка офіцерів не вплинула на їхній професійний рівень і всі необхідні знання та навички випускники отримали.

Зараз ви читаєте новину «У Львові вперше в історії незалежної України провели достроковий випуск офіцерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути