середа, 01 липня 2015 14:49

У країнах Балтії повинні пройти референдуми про приєднання до Росії - Жириновський

У країнах Балтії повинні пройти референдуми про приєднання до Росії - Жириновський

 Лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що якщо Генпрокуратура вважатиме незаконним визнання незалежності прибалтійських республік, то в Естонії, Латвії та Литві повинні пройти референдуми про приєднання до Росії.

"Республіки в цьому випадку будуть зобов'язані провести референдуми, щоб на референдумах більшість жителів Прибалтики могли погодитися з тим, що вони знову частина Росії, і все", - сказав він в ефірі "Російської служби новин".

На думку Жириновського, визнанням незалежності прибалтійських республік Росія вчинила несправедливо по відношенню до російськомовного населення Прибалтики. "Ми кинули своїх співвітчизників. Вони ніколи не хотіли жити в незалежних державах, вони були громадянами СРСР і хотіли ними залишатися. Я сам виїжджав тоді в Естонію, Латвію і Литву. Вони питали нас: "Що ви робите, чому нас кидаєте?"" - заявив депутат.

Нагадаємо, Генпрокуратура Росії напередодні почала перевірку законності визнання незалежності республік Прибалтики Держрадою СРСР в 1991 році. У відомстві заявляють, що приводом став депутатський запит.

Раніше Посол Євросоюзу в РФ Вігаудас Ушацкас зажадав офіційної позиції Росії через публічні погрози депутата Держдуми країни Володимира Жириновсого "повернути Вільнюс і Клайпеду, які не належать Литві".

Зараз ви читаєте новину «У країнах Балтії повинні пройти референдуми про приєднання до Росії - Жириновський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути