Ексклюзиви
четвер, 27 листопада 2014 11:38

У Києві пройде фестиваль творчості людей з інвалідністю
12

Фото: rozbudova.kiev.ua

Громадська організація "Розбудова" спільно з Всеукраїнською організацією інвалідів "Союз організацій інвалідів України" з нагоди міжнародного дня інвалідів проведуть VII всеукраїнський фестиваль творчості людей з інвалідністю "На крилах надії" та виставку робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Події відбудуться з 2 по 5 грудня в місті Києві в Українському домі (вул.Хрещатик, 2).

У фестивалі візьмуть участь талановиті та обдаровані громадяни з інвалідністю, творчі колективи вікової категорії від десяти років, які займаються відтворенням та популяризацією самобутніх форм світової та української культури, народних ремесел та фольклору. З метою інтеграції громадян з інвалідністю у суспільство вітаються виступи, де у складі колективу виступають громадяни без інвалідності. Від кожного регіонального осередку "Союзу організацій інвалідів України" у фестивалі візьмуть участь до п'яти осіб.

Участь у фестивалі візьмуть окремі майстри та виконавці, творчі колективи, які виступають та демонструють вироби у таких жанрах та напрямках мистецтва:

- декоративне, прикладне мистецтво

- художнє мистецтво (живопис, графіка, скульптура, фото, інше)

- літературне мистецтво (поезія, проза в т.ч. гумор та сатира)

- театральне та циркове мистецтво

- музичне мистецтво

- хореографічне мистецтво

Фестиваль проводиться у два тури. Перший у регіональних осередках Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України", другий безпосередньо у Києві з 2 по 5 грудня у формі концертних виступів, виставок-ярмарок, майстер-класів тощо. До складу журі фестивалю будуть залучені фахівці з різних напрямків сценічного та декоративно-прикладного мистецтва та представники виконавчого комітету Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України".

Громадська організація "Розбудова" надає всебічну підтримку проведенню всеукраїнського фестивалю творчості людей з інвалідністю "На крилах надії" та виставки робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Попередні шість фестивалів показали їх високу соціальну та культурну значимість у середовищі інвалідів, сприяли реалізації творчого потенціалу.

Наразі триває активна підготовка до фестивалю, про хід якої розповів заступник голови "Союзу організацій інвалідів України" Сергій Богданов:

- У листопаді у наших регіональних осередках проводиться первинний етап відбору. Тішить, що взяти участь у фестивалі цього року прагне ще більше людей. Чимало телефонують, дізнаються про умови відбору. За попередні шість років фестиваль став значимою подією в житті інвалідів. Треба розуміти, що у цих людей не так багато свят у житті, а зустріч разом - та ще й у столиці! - є чудовою мотивацією показати свою творчу майстерність та потенціал. Цього разу плануємо зібрати в Українському Домі близько 150 інвалідів з усіх регіонів України, це по 5-6 з кожної області.

Програма заходів:

Місце проведення: м.Київ, Національний центр ділового та культурного співробітництва "Український дім" (вул.Хрещатик, 2).

3 грудня

10:00 Відкриття та відвідування виставки робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва
11:00 – 14:00 Відкриття та проведення VII всеукраїнського фестивалю "На крилах надії"
14:00 – 14:40 Обід
15:00 – 18:00 Проведення VII всеукраїнського фестивалю "На крилах надії"

4 грудня

11:00 – 14:00 Проведення VII всеукраїнського фестивалю "На крилах надії"
14:00 – 14:40 Обід
15:00 – 17:00 Проведення VII всеукраїнського фестивалю "На крилах надії"
17:00 – 18:00 Урочиста церемонія нагородження учасників

Громадська організація "Розбудова" та Всеукраїнська організація інвалідів "Союз організацій інвалідів України" запрошують усіх киян та гостей міста відвідати виставку та фестиваль.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пройде фестиваль творчості людей з інвалідністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути