Ексклюзиви
середа, 19 листопада 2008 15:23

У Гітлера не було яєчка

Адольф Гітлер позбувся яєчка в результаті поранення, отриманого в 1916 році. Про це свідчать виявлені в Німеччині спогади німецького військового лікаря, що надавав медичну допомогу майбутньому вождеві Третього Рейху, пише британська газета TheSun.

Колишній фронтовий лікар Йохан Ямбор (JohanJambor) розповів священикові Францижеку Павлару (FranciszekPawlar) про те, що особисто лікував Гітлера, в 60-х роках минулого століття. Зроблена отцем Павларом запис цієї розмови був виявлений в його архівах через 23 роки після смерті Ямбора, що помер в 1985 році у віці 94-х років.

Достовірність запису підтверджує один із знайомих Ямбора Блассиус Ханчух, що нині живе (BlassiusHanczuch).

Відомо, що Гітлер отримав поранення в пах в битві на річці Сомме. Йохан Ямбор, що входив до складу бригади лікарів, що вивозили поранених німецьких солдатів з передової, добре пам"ятав зустріч з майбутнім диктатором.

За його словами, поранений Гітлер був дуже переляканий, і голосно кликав на допомогу. При огляді з"ясувалося, що в результаті поранення він позбувся одного яєчка. Після цього поранений запитав у лікарів, чи зможе він мати дітей.

Майбутній фюрер був незручним пацієнтом: він поводився украй неспокійно і вимагав до себе підвищеної уваги. За це медики швидко прозвали його крикуном. За словами Ямбора, він гірко жалкував про те, що допоміг вижити майбутньому лідерові нацистської Німеччини.

Каліцтво Адольфа Гітлера активно експлуатувалося пропагандою союзників в роки Другої світової війни. На замовлення Міноборони Сполученого Королівства навіть була складена пісенька, що починалася словами "У Гітлера залишилося тільки одне яйце, а друге - в Альберт-холлі". Спогади німецького військового лікаря виявилися першим достовірним свідоцтвом правдивості пропагандистських куплетів.

Зараз ви читаєте новину «У Гітлера не було яєчка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути