четвер, 17 листопада 2011 13:27

У французькому місті ввели обмеження швидкості для пішоходів

У французькому місті ввели обмеження швидкості для пішоходів

У центрі Руана встановлений радар і знак, що закликає пішоходів озирнутися навколо себе й оцінити історичну спадщину міста, а не пробігати повз всі міські визначні пам'ятки.

Автором цієї ідеї став 40-річний нормандський художник Бенуа Тіоллан. Прилад був встановлений за два кроки від будівлі суду й собору. Для реалістичності він був забезпечений автоматичним спалахом і офіційними дорожніми знаками. За задумом автора, Радар повинен "зловити пішохода, поспілкуватися з ним про історичну спадщину міста, змусити замислитись над сенсом знаку й заборони".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Швейцарії кролики на швидкість стрибали через бар'єри різної висоти

"Є ті, хто не вникає в зміст мого винаходу. Деякі люди не розуміють мого твору і протестують, інші сміються і пробігають повз радар, аби побачити, як він спрацює", - коментує свій експонат сам художник.

Художник у точності скопіював дорожні знаки для автомобілістів: круглий знак, облямований червоним кольором, обмежує швидкість, прямокутний - попереджає про автоматичний контроль пішохідного руху.

Дисплей радара запрошує перехожих відкрити для себе дві дерев'яні статуетки у вітрині старої лавочки, що зображують двох братів-музикантів Юстаса і Фредеріка Бера, що народилися на початку XIX століття. Музиканти подарували світу пісню "Моя Нормандія", яка згодом стала гімном Джерсі, найпівденнішого острова групи Нормандських островів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдорожчий автобус за 13 млн євро набирає швидкість 250 км / год

"Це оригінально і привертає увагу. Скільки я тут працюю, жодного разу не помічав ці маленькі скульптури", - прокоментував ідею автора 53-річний робітник кварталу.

Дозвіл на проведення експерименту, названого "зона 3", художник отримала в рамках щорічного фестивалю сучасного мистецтва "Rouen impressionn?e", що проходить у місті. Фестиваль закінчиться в цю неділю, проте інсталяцію ще можна буде побачити влітку 2012 року, коли в Руані пройде ще один "тур" фестивалю, повідомляє RTL.

Зараз ви читаєте новину «У французькому місті ввели обмеження швидкості для пішоходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути