субота, 25 квітня 2015 02:17

У Дніпропетровську активісти штурмували суд: не дали колишньому меру повернутись до влади

У Дніпропетровську активісти штурмували суд: не дали колишньому меру повернутись до влади
Фото: musawa.ps

У Дніпропетровську скандалом завершилася спроба колишнього секретаря та виконувача обов'язків міського голови Максима Романенка через суд повернутися до влади, передає ТСН.

Романенко позбувся посади на початку березня, коли депутати обрали секретарем і виконувачем обов'язків мера Галину Булавку. Через півтора місяця він направив одразу кілька позовів. Лише до окружного адміністративного суду потрапили три. Попри порушені строки, справу взявся розглядати суддя В'ячеслав Степаненко. Як з'ясували юристи та громадські активісти, він давній бізнес-партнер Романенка.

"До цього він працював у кількох компаніях, які належали пану Вілкулу, пану Романенку. Тут указаний Романенко засновником компанії, а Степаненко був директором компанії. Є витяги з реєстрів із мокрими печатками", - розповів депутат Дніпропетровської міської ради Олексій Салкоч.

Мешканці влаштували пікет під будівлею суду, а до зали активістам довелося прориватися силою. Їх не пускали троє кремезних чоловіків, яких суддя спершу назвав своїми друзями, але врешті визнав, що це охоронці приватної фірми, яку він раніше очолював. На звинувачення у зв'язках із позивачем Степаненко так і не відповів. Натомість після кількох годин суперечок урешті написав заяву про самовідвід. Позивач на засідання не з'явився. Його адвокат від коментарів відмовився.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську активісти штурмували суд: не дали колишньому меру повернутись до влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути