Ексклюзиви
понеділок, 30 травня 2016 16:45

У Дніпрі переселенцям присвятили виставку "Без місця"

У Дніпрі  переселенцям присвятили виставку "Без місця"
radiosvoboda.org

У Дніпрі відкрили виставку "Без місця", присвячену переселенцям з Донбасу та Криму.
Інсталяцію "Зал прибуття" розташували в залі очікування залізничного вокзалу "Дніпропетровськ-Південний". Про це інформує "Радіо Свобода".

Робота дизайнерів має вигляд величезного куба, заповненого різнобарвним одягом та взуттям, що вже були у вжитку. За словами організаторів, представників об'єднання "Культура медіальна", арт-об'єкт має нагадувати глядачам про проблеми, пов'язані з переселенцями в Україні, а також про цінність людського співчуття знедоленим.

"Хтось побачить у кубі в поспіху зібрані переселенцями речі, хтось – матеріальні цінності, через які переселенці не полишають своїх напівзруйнованих домівок, ризикуючи життям. А інша людина побачить лахміття, яке замість того, щоб викинути, в пориві співчуття люди передають вимушеним переселенцям. Куб – це позиція. І ми нею обмежені", – кажуть організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенцю можна півроку не давати зарплату

Виставку доповнюють два зали з медіа-інсталяціями – "Транзитна зона" та "Зал очікування". Там на кількох мультимедійних екранах показують відео вимушених переселенців із Донбасу та Криму, які розказують свої історії виїзду з батьківщини й адаптації до нових умов.
Організатори кажуть, що обрали залізничний вокзал "Південний" місцем для виставки не випадково. Вокзал із його радянською архітектурою бачиться їм як "місце невизначеного стану".

Зараз ви читаєте новину «У Дніпрі переселенцям присвятили виставку "Без місця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути