Ексклюзиви
вівторок, 22 липня 2014 00:45

У день відзначення 23-ї річниці незалежності України у Києві та Одесі парад буде - указ Порошенка

У день відзначення 23-ї річниці незалежності України у Києві та Одесі парад буде - указ Порошенка
tsn.ua

Президент України Петро Порошенко підписав указ про відзначення 23-ї річниці незалежності України. Згідно з документом, влада має забезпечити проведення параду військ у столиці України - місті-герої Києві та місті-герої Одесі (24 серпня 2014 року).

Про це повідомили у прес-службі Глави держави, передає Еспресо.TV.

Зокрема, також відбудеться покладення квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків видатним діячам українського державотворення, борцям за незалежність України, місць поховань громадян, які загинули, виборюючи демократичний вибір та відстоюючи конституційні засади демократії, права і свободи людини під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Президент доручив провести й заходи із гідного вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні та осіб, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, передбачивши встановлення їм пам'ятних знаків, меморіальних дощок, присвоєння їх імен юридичним особам та об'єктам права власності;

Також в указі йдеться про здійснення додаткових заходів щодо надання державної підтримки сім'ям громадян, що загинули, втратили здоров'я, виборюючи демократичний вибір та відстоюючи конституційні засади демократії, права і свободи людини під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Петро Порошенко наказав владі звернутися до релігійних організацій з пропозицією провести вранці 24 серпня 2014 року молебні за Україну; забезпечити в установленому порядку фінансування видатків на організацію та проведення заходів з нагоди 23-ї річниці незалежності України.

"Міністерству оборони України, обласним, Київській міській, державним адміністраціям забезпечити проведення 24 серпня 2014 року на відзначення 23-ї річниці незалежності України святкового салюту двадцятьма артилерійськими залпами у столиці України - місті-герої Києві, місті-герої Одесі, містах, де розташовані штаби та види оперативних командувань Збройних Сил України, а також святкових феєрверків в інших обласних центрах", - йдеться в указі.

 

Зараз ви читаєте новину «У день відзначення 23-ї річниці незалежності України у Києві та Одесі парад буде - указ Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути