Ексклюзиви
неділя, 23 лютого 2014 13:48

У Болгарії солдата Червоної армії пофарбували у синьо-жовті кольори
5

Фото: Бегемот Афанасієвіч
Раніше цей солдат побував Суперменом
і вокалістом Pussy Riot

У столиці Болгарії Софії розмалювали пам'ятник солдатам Третього Українського фронту на честь нинішніх революційних подій в Україні. Про це повідомляє webcafe.bg.

Центральну фігуру монументу - солдат з пістолетом - розмалювали у кольори українського національного прапора.

Також на пам'ятнику написали "Слава Україні!" та "Капутін". Видання наголошує, що сьогодні в Росії святкують "День захисника вітчизни" - пострадянські урочистості на честь Дня Радянської армії.

Величезний пам'ятник бійцям Третього Українського фронту, розташований неподалік Софійського університету і парламенту Болгарії, протягом усієї пострадянської історії країни був предметом суперечок.

У 2011 році невідомі написали на монументі "В ногу з часом", розмалювали героїв пам'ятника під персонажів американських коміксів, що спричинило скандал у суспільстві.

У 2013 році пам'ятник розмалювали у рожевий колір, додавши чеською мовою "Болгарія вибачається" - акція була присвячена 45-річчю вторгення соціалістичних військ у Чехословаччину, в чому брали участі і болгарська армія.

Під час Другої світової війни Болгарія була союзником гітлерівської Німеччини. 8 вересня 1944 року війська Третього Українського фронту розпочали наступ на територію країни. При цьому вони не зустріли жодного опору. 9 вересня 1944 року нова болгарська влада оголосила війну Третьому рейху.

Зараз ви читаєте новину «У Болгарії солдата Червоної армії пофарбували у синьо-жовті кольори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути