вівторок, 03 травня 2016 19:12

У Білорусі вимагають визнати російських байкерів екстремістською організацією

У Білорусі вимагають визнати російських байкерів екстремістською організацією
Фото: www.radiosvoboda.org

3 травня голова Партії Білоруський Народний Фронт Олексій Янукевіч направив в Генеральну прокуратуру заяву з вимогою визнати російський байкерський клуб "Нічні вовки" екстремістською організацією.

Про це повідомляє "Білоруський партизан".

Підставою для заяви стали недавні скандальні висловлювання лідера московських "нічних вовків" Олександра Залдостанова. 30 квітня, перебуваючи в Білорусі, цей громадянин Росії заявив: "Білорусь - це Росія".

"Нахабна заява Залдостанова явно спрямоване на невизнання Республіки Білорусь, як незалежної держави і має на меті підрив територіальної цілісності нашої держави. Законодавство про боротьбу з екстремізмом, яке як-раз недавно було значно вдосконалено, має на меті боротьбу саме з подібними погрозами і закликами. У наших державних структур тепер є прекрасна можливість продемонструвати, що нові законодавчі норми про протидію екстремізму насправді будуть використовуватися відповідно до декларованих цілей захисту національної безпеки і територіальної цілісності Білорусі. Ми звертаємо увагу прокуратури не тільки на сам зміст заяви, але і на те, що воно було зроблено керівником організації, яка активно і дієво підтримувала сепаратизм в Україні, а тепер створила кілька відділень в Білорусі (є як зареєстровані організації, так і незареєстрованої філії) ", - сказав Янукевіч.

Нагадаємо, в Білорусі ввели кримінальне покарання за екстремізм.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі вимагають визнати російських байкерів екстремістською організацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути