Ексклюзиви
середа, 07 травня 2014 17:04

У Білорусі пропагуватимуть українське та спостерігатимуть за виборами

У Білорусі пропагуватимуть українське та спостерігатимуть за виборами
soli.com.ua

Білоруський комітет солідарності з Україною займатиметься пропагандою українського у країні, підтримкою українців у боротьбі з російською окупацією та спостерігатиме за перебігом виборів 25 травня.

Про це під час прес-конференції в Києві зазначив координатор комітету та керівник Ліги "Громадянський вердикт" Ігор Ринкевич.

"Ми уже зустрічалися з президентом Ющенко, з Кравчуком, з Міністерством закордонних справ України, маємо на меті зустрічі з громадськими організаціями, виборчим комітетом тощо. Ми хотіли би брати участь у президентських виборах в Україні в якості спостерігачів. Особливо - на Чернігівщині та в інших регіонах поряд із Білоруссю. Ми впевнені, що вся комбінація агресії Росії спрямована на те, щоби зірвати вибори", - зазначив Ринкевич.

За його словами, у рамках діяльності Комітету солідарності з Україною також запланована популяризація української мови, культури та історії в Білорусі:

"Російські ЗМІ монополізували інформаційний простір в Білорусії. Через це наш Комітет лобіюватиме створення українського телеканалу в Білорусі, щоб була інша позиція, інша думка. Ми хочемо розбити міф про Шухевича, Бандеру. Хочемо популяризувати Україну. Я пройшовся по книжних крамницях у Мінську і не знайшов нічого, з чого можна було би вивчити Україну. Тому плануємо багато акцій - серце болить за Україну. Ви змагаєтеся, а значить, і нам буде легше. Ви зараз змагаєтеся і за Білорусь також".

Крім того, сьогодні в Мінську запланована акція солідарності з Україною, говорить Ринкевич:

"Сьогодні о шостій вечора в білоруській столиці пройде марафон, де збиратимуть гроші на пам'ятник загиблому під час протистоянь на Грушевського білорусу Михайлу Жизневському. Також звертатимемося до української влади з проханням посмертно присвоїти йому вищу державну нагороду".

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі пропагуватимуть українське та спостерігатимуть за виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути