Ексклюзиви
середа, 17 грудня 2014 19:09

У Ахметова просять президента взяти під контроль безпеку доставки гуманітарки
1

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова направив офіційне звернення до Президента України, закликавши його взяти під свій особистий контроль ситуацію, яка склалася з доставкою гуманітарної та благодійної допомоги в Донецьку і Луганську області. Як повідомляють у штабі, вантажівки з продовольством для мирного населення Донбасу четверту добу не можуть дістатися до Донецька. Минулої неділі колону 20-тонних вантажівок, завантажених макаронами, борошном, олією та іншими продуктами затримали на блокпосту біля міста Курахове. Після повернення машин в Дніпропетровськ, була проведена повторна перевірка змісту вантажу представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій і ОБСЄ, після чого автомобілі опломбували і вони вдруге виїхали в напрямку Донецька. Однак, вчора, о 19.00 на блокпосту біля населеного пункту Гаврилівка Покровського району Дніпропетровської області озброєні люди, які назвалися представниками "Правого сектора", зупинили рейс. Погрожуючи зброєю, вони змусили представника штабу Дениса Денисенка дати команду розгорнути машини. "Ці дії супроводжувалися перекручуванням затворів автоматів, що було сприйнято як загроза фізичної розправи", - йдеться у зверненні. - Представники "Правого сектора" не оглядали вантаж, не перевіряли документи. Вони заявили, що не пропустять будь-яку гуманітарну допомогу в принципі. Раніше народні депутати України Семен Семенченко, Володимир Парасюк, Дмитро Добродомов, Єгор Соболєв, Тарас Пастух, які особисто перешкоджали доставці вантажу, висловили думку, що Ви як Президент України повинні дати особистий дозвіл на доставку гуманітарного вантажу в Донецьку та Луганську область".

Зважаючи на ситуації, що склалась, Гуманітарний штаб закликав Президента України, як Гаранта Конституції, "забезпечити сприяння безпечній доставці всієї гуманітарної та благодійної допомоги, призначеної для мирних жителів Донецької і Луганської областей". Петра Порошенко також просять взяти участь у процесі вироблення єдиних і прозорих правил і механізмів доставки гуманітарної та благодійної допомоги в межах України. У штабі впевнені, що такі правила зможуть забезпечити достатній обсяг допомоги, а також не призведуть до монополізації цього процесу".

"Ми впевнені, що такі дії продемонструють жителям України та міжнародним партнерам безумовну прихильність правовим нормам і міжнародним зобов'язанням України, - підкреслюються у зверненні. - А також зможуть запобігти гуманітарній катастрофі в містах Донецької та Луганської областей".

Зараз ви читаєте новину «У Ахметова просять президента взяти під контроль безпеку доставки гуманітарки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути