Ексклюзиви
неділя, 26 квітня 2015 14:24

Туск: Війна не завадить Україні отримати безвізовий режим з ЄС

Туск: Війна не завадить Україні отримати безвізовий режим з ЄС
Фото: 112.ua

Президент Європейської Ради Дональд Туск на саміті Східного партнерства у Ризі прагне зобов'язати ЄС і Україну запровадити безвізовий режим для українських громадян "якнайскоріше, наскільки це можливо".

Про це польський політик сказав в інтерв'ю "Першому каналу Українського суспільного телебачення".

"Я не маю сумнівів у добрій волі 28 країн-членів і усього ЄС щодо безвізового режиму. Це факт. Але тут йдеться не лише про політику, прагнення, але й про процедури, стандарти. І саме тому, ми повинні ще чекати. Деякі моменти є суто технічними, зокрема, щодо оцінки з боку Єврокомісії. І тому я не хочу спекулювати щодо будь-яких дат. На саміті у Ризі – це є моє прагнення – ми підтвердимо наші спільні наміри запровадити безвізовий режим якнайскоріше, як це можливо. Але тут найбільше важливо виконання вашого власного домашнього завдання", - зазначив Туск.

Він запевнив українців у своєму відданому ставленні до цього рішення, яке є важливим для звичайних людей.

"Сьогодні перші зроблені кроки є доволі ефективними. Зокрема, щодо початку видачі в Україні біометричних паспортів, що є складним технічним елементом. Але, як я добре знаю, необхідний більший прогрес, зокрема у реформуванні прокуратури, судової системи, правоохоронних органів. Ми обговоримо у понеділок, чого ми ще потребуємо", - зауважив політик.

Говорячи про зростаючу загрозу для ЄС від нелегальної міграції у Середземномор'ї, війну на Донбасі, він відзначив, що ці проблеми ускладнюють шлях до безвізового режиму для України.

"Але ми дійсно маємо деякі приклади, зокрема щодо Молдови, яка має сьогодні безвізовий режим. І вони також мають внутрішні проблеми, конфлікт всередині своїх кордонів навколо Придністров'я. Це означає, що, звичайно, агресія і конфлікт на Донбасі створюють труднощі у процесі до безвізового режиму, але цього можна досягти, незважаючи на ці проблеми", - переконаний президент Європейської Ради.

Зараз ви читаєте новину «Туск: Війна не завадить Україні отримати безвізовий режим з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути