Ексклюзиви
понеділок, 15 лютого 2016 02:49

Туреччина змінила для російських журналістів правила в'їзду до країни

Туреччина змінила для російських журналістів правила в'їзду до країни
Фото: economics.unian.ua

Російським журналістам тепер доведеться отримувати візи перед службовими поїздками до Туреччини. Як пояснили ТАСС в прес-службі МЗС Туреччини, цей захід починає діяти 15 лютого і стосується журналістів, які приїжджають на термін менше півроку.

"Всі російські журналісти, які будуть приїжджати в Туреччину для роботи на короткий термін, до шести місяців, повинні будуть звернутися перед поїздкою до диппредставництва Туреччини в Росії і отримати відповідну робочу візу. Їм також потрібно буде повідомити дати поїздки та її план, наприклад, інтерв'ю, плани зйомок, пересувань", - сказав співрозмовник агентства.

Для журналістів, які приїжджають на термін більше півроку, процедура оформлення акредитації залишиться тією ж: вони, як і раніше, будуть отримувати робочу візу в посольстві Туреччини і на її основі подавати документи на отримання прес-карти.

Як відзначають в міністерстві, введення віз для співробітників російських ЗМІ є "дзеркальним" заходом і відповіддю на аналогічні умови для турецьких журналістів, які висуває російська сторона.

Нагадаємо, візовий режим для турецьких громадян Росія ввела з 1 січня. Тоді ж почали діяти економічні санкції РФ щодо турецької сторони.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина змінила для російських журналістів правила в'їзду до країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути