Ексклюзиви
вівторок, 31 травня 2016 06:53

Турчинов: На Донбасі Росія системно випробовує нову зброю

Турчинов: На Донбасі Росія системно випробовує нову зброю

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов сказав, що на сході нашої держави Росія системно апробує нову зброю. Він зробив таку заяву на зустрічі з головою Сейму Литовської Республіки Лоретой Граужинене, передає "Уніан".

Турчинов підкреслив, що європейським країнам у контексті пошуку мирного врегулювання ситуації на Донбасі потрібно чітко розуміти, що "Росія - це не третя сторона, а агресор". "Це їхня зброя використовується для ведення вогню на сході, це їхні солдати вбивають українців, це вони розв'язали війну", - цитує агентство секретаря РНБО.

За словами Турчинова, "Росія щодня прицільно обстрілює українські позиції, при цьому відпрацьовуючи застосування нової зброї і нові прийоми ведення бою, повністю ігноруючи базові позиції Мінських угод". Україна "щодня втрачає убитими і пораненими наших захисників".

Також Турчинов повідомив, що небезпечні тенденції, що почалися в травні, "можуть перерости у повномасштабні військові дії".

"Ми змушені готуватися до адекватної відповіді на дії Росії. Сподіваємося, що наші стратегічні партнери не будуть лише спостерігати за загостренням ситуації", - заявив він.

За словами Турчинова, єдине, що може стримати Росію – сильна українська армія і тому "надзвичайно важливо для нашої країни отримати військово-технічну допомогу від Заходу".

Турчинов і Граужинене за результатами зустрічі заявили, що "поки Росія продовжує агресивні дії і окупацію частини української території, зокрема АР Крим, потрібно не знімати, а посилювати санкції".

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що Берлін не визнає законність анексії Криму Росією і не приймає дестабілізацію Москвою ситуації на сході України.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов: На Донбасі Росія системно випробовує нову зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути