Ексклюзиви
неділя, 04 жовтня 2015 17:37

Тука виступив за встановлення повноцінного кордону із окупованим Донбасом

Тука виступив за встановлення повноцінного кордону із окупованим Донбасом
Георгій Тука. Фото: joinfo.ua

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука підтримує ідею встановлення жорсткого кордону із окупованими територіями Донбасу.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Апостроф".

"Знаю, що і на тій стороні, і на нашій люди вже від війни втомилися. У той же час я віддаю собі звіт в тому, що армія є армія, є дисципліна і наказ, а з того боку з числа бойовиків там залишилося відсотків 25-30. Все інше - це громадяни, що приибули, включаючи регулярні військові частини (РФ). Якщо буде наказ, тоді, незважаючи ні на що, підуть воювати. З іншого боку, скажу чесно, я не в захваті від такого перемир'я, тому що в результаті ми отримуємо те, про що я попереджав ще півтора роки тому - чорну діру практично в центрі Європи, в порівнянні з якою Придністров'я - це жалюгідний лепет. Це і фінансова діра, і людська, і товарообіг, і наркотики, і зброю, і все, що хочеш", - сказав він.

"І якщо вже так складається, що ми на сьогоднішній день не в змозі без кровопролиття повернути собі цю територію, мені видається, що треба облаштовувати повноцінну кордон з жорстоким контролем, в першу чергу, щоб убезпечити велику Україну від проникнення терористів з того боку. Вже до кінця року буде закінчено будівництво такої межі в Харківській області, і, якщо не помиляюся, орієнтовно за графіком з грудня почнуться роботи по Луганській області. Рів, вал, колючий дріт. Не знаю, чи правда, але в інтернеті я бачив інформацію про те, що російські зі свого боку будують схожі споруди уздовж кордонів ЛНР, ДНР. Їм вся ця мотороловско-гівіевская братія там і даром не потрібна. А нам треба думати про фізичну ліквідацію цих покидьків, а не просто витісненні назад в Росію", - сказав Тука.

Зараз ви читаєте новину «Тука виступив за встановлення повноцінного кордону із окупованим Донбасом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути