Ексклюзиви
пʼятниця, 30 квітня 2010 12:44

Травневі свята найменше люблять на Заході України - опитування

Травневі свята найменше люблять на Заході України - опитування

Протягом 9-18 квітня 2010 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки. Метою його стало визначити ставлення населення України до державних свят.

Дані опитування показали, що абсолютна більшість українців (98%) дуже люблять свята. Найбільш улюбленими виявилися Пасха (84%), Новий рік (81%), Різдво Христове (79%), День Перемоги (58%) та Міжнародний жіночий день (49%).

Релігійні свята, такі як Пасха (92%) та Різдво (92%), Трійця (49%) є найбільш важливими святами у представників Західного регіону. Для представників Центрального регіону релігійні свята теж є улюбленими, хоча дещо меншою кількістю опитаних: Різдво (82%), Пасха (85%). У Південному ці свята також люблять (Різдво - 80%, Пасха – 83%). На Сході – дещо менше (Різдво – 61%, Пасха – 75%).

Свято Перемоги найбільше поважають та святкують у Південному (75%), Східному (61%) та Центральному (58%) регіонах, найменше – у Західному (34%).

Новий рік найбільше люблять у Східному (92%) та Південному (87%) регіонах. Дещо менше у Центральному (79%) та Західному (67%).

Міжнародний жіночий день найбільше люблять на Сході (64%) та Півдні (58%), дещо менше у Центрі (47%). Найменш улюбленим це свято є на Заході (27%)

Порівняно з іншими регіонами, у Західному найбільше поважають свято Дня Незалежності України (33%) та День Конституції (11%)

День міжнародної солідарності трудящих найбільш популярний серед представників Південного (17%) та Східного (18%) регіонів, дещо менше у Центральному (10%) та зовсім непопулярний на Заході України (3%).

День Перемоги дещо більше поважають люди з середньою спеціальною (62%) та неповною середньою освітою (61%), менше – з середньою (56%) та вищою (54%). День Незалежності України, навпаки – більше поважають люди з вищою освітою (23%), дещо менше – з середньою (16%) та середньою спеціальною (15%), найменше поважають це свято люди з неповною середньою освітою (10%).

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Травневі свята найменше люблять на Заході України - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути