Ексклюзиви
середа, 26 серпня 2015 18:57

Тільки 15% українців вважає, що країна рухається у правильному напрямку
1

15% українців вважають, що ситуація в країні в цілому розвивається в правильному напрямку, 72% дотримуються думки про неправильному напрямку, свідчать дані опитування соціологічної служби "Рейтинг".

У вересні 2014 року, згідно з даними соціологів, 29% вважали, що справи в країні розвиваються у правильному напрямку, 51% - що в неправильному напрямку.

Відповідаючи на пропозицію назвати три найбільш важливі проблеми для України із запропонованих варіантів, 64% опитаних назвали військові дії на Донбасі, 43% - корупцію в державних органах влади, 30% - безробіття, 28% - контроль над зростанням цін, 23% - низький рівень виробництва, 22% - падіння курсу гривні, 20% - некомпетентність уряду, 15% - політичну нестабільність, 13% - соціальний захист бідних, 11% - відносини з Росією.

Тільки 3% респондентів задоволені темпом змін в Україні сьогодні, 32% незадоволені і вважають, що зміни відбуваються недостатньо швидко, 12% незадоволені і вважають, що зміни в країні відбуваються занадто швидко, 40% вважають, що в Україні не відбувається ніяких змін.

Лише 2% українців вважають, що за останні 12 місяців економічне становище в Україні покращилось, 8% вважають, що залишилося на попередньому рівні, 28% - що дещо погіршилося і 60% - що погіршилося.

Опитування було проведено у всіх регіонах України (за винятком Криму, Донецької та Луганської областей) з 10 по 30 липня 2015 року, з додатковою вибіркою в Одеській області. Опитування проводилося за випадковою вибіркою в 1200 постійних жителів України віком від 18 років, що мають право голосу. Статистична похибка не перевищує 2,8%, а коефіцієнт досяжності склав 62,8%.

Опитування було проведено соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення IRI за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

 

Зараз ви читаєте новину «Тільки 15% українців вважає, що країна рухається у правильному напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути