Ексклюзиви
середа, 30 липня 2014 18:15

Терористи "трястимуть" Україну кілька років - експерт

Терористи "трястимуть" Україну кілька років - експерт
Фото: uapress.info

Українцям доведеться жити в умовах постійної терористичної загрози. Бойовиків найбільше цікавлять сусідні з Донецькою та Луганської області: Харків, Дніпропетровськ та Запоріжжя. Саме в цих регіонах є велика ймовірність організації терактів.Загрози здійснення терористичних актів у різних куточках України - не пусті слова.

Про це Gazeta.ua розповів військовий експерт Сергій Згурець.

 

За його словами, навіть після швидкого закінчення антитерористичної операції на Сході ризики дестабілізації дуже високі. "Залишається величезна кількість добре озброєних людей, які відповідно до ідеологічних та бізнесових переконань будуть всіляко шкодити українській державі. Під різними масками, прикидаючись родичами і біженцями, бойовики розійдуться по країні. Окрім того, російська сторона надалі спонсоруватиме та сприятиме терористичній діяльності. Українцям потрібно бути обережними. Проте силові структури не повинні знімати з себе відповідальність за безпеку всередині держави. Аби уникнути повної дестабілізації та хаосу має ефективно працювати контррозвідка, спецоргани. Лише так тероризм не стане гіркою реальністю. Треба залучати до роботи високопрофесійні кадри, адже ситуація залишиться складною ще кілька років", - вважає експерт.

Він наголошує, що Україна нині живе в іншому форматі - військовому протистоянні з Росією. "Це агресор, який нікуди не дінеться. І вісі це прекрасно усвідомлюють. Звісно, найбільші ризики існують в східних та південних регіонах, які знаходяться найближче до зони бойових дій. Це Харківщина, Дніпропетровщина та Запоріжжя. Ці регіони належать до полюсу "зацікавлень" Кремля. Адже попередній план Путіна полягав у захопленні низки українських областей. Це б забезпечило йому безперешкодний прохід до Криму. План провалився, але всю цю територію російські спецслужби добре вивчали, тому тут найсприятливіший ґрунт для розквіту провокацій. Тероризм - важкопрогнозована хвороба. Дуже важко говорити про безпеку, коли в країні йде війна. Українська армія так чи інакше "зачистить" Схід від терористів, проте тероризм як явище нікуди не дінеться", - резюмував Згурець.

Нагадаємо, заступник голови СБУ Віктор Ягун в ефірі 5 каналу 30 липня заявив, що бойовики планують низку терактів по всій території України.

Зараз ви читаєте новину «Терористи "трястимуть" Україну кілька років - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути