середа, 01 лютого 2012 14:48

Тернопільська газета попросила вибачення в студентів-іноземців, але не за "чорносраких"

"Нова тернопільська газета", яка в попередньому номері назвала іноземних студентів „чорносракими" сьогодні, 1 лютого, вийшла з матеріалом під заголовком „Ні расизму!" на першій сторінці.

У тексті матеріалу зазначається, що редакція жодним чином не хотіла образити будь-кого через расу, національність та віросповідання. Видання не вважає виявом расизму колаж з зображенням мавп, яким була ілюстрована стаття.

"Це швидше алегорія, якою ми намагалися показати, що індивідум чоловічої  статі в нетверезому стані (будь-якої раси, національності та віросповідання), який ще й залицяється до жінки, нагадує мавпу", — пише газета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернопільська газета назвала студентів-іноземців "чорносракими" та "чорною навалою"

Редакція просить вибачення перед іноземними студентами, яких цей матеріал міг образити. Окремі вибачення для студентів, фотографії яких з'явилися в колажі.

У матеріалі йдеться про те, що публікуючи фотографію іноземців за розпиванням алкоголю, редакція мала за мету показати їх частиною тернопільського середовища.

У той же час замітка не містить пояснення вживання в попередньому матеріалі слів „чорносракий" та „чорна навала".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газета "Ескпрес" вийшла з порожньою першою сторінкою через конфлікт з владою

Нагадаємо, в останньому випуску місцевого видання "Нова тернопільська газета" студентів-іноземців назвали „чорносракими" та „чорною навалою". Матеріал про бійку африканців та арабів, яка відбулася напередодні в місцевому кафе, газета проілюструвала зображенням двох мавп, які обіймають білошкіру жінку. Ректори університетів, самі студенти та їх друзі вимагали покарання редактора газети. 

Зараз ви читаєте новину «Тернопільська газета попросила вибачення в студентів-іноземців, але не за "чорносраких"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути