Ексклюзиви
субота, 23 серпня 2014 09:58

Сюрприз від Росії: біженців з Донбасу відправляють у Сибір

Сюрприз від Росії: біженців з Донбасу відправляють у Сибір

900 біженців зі Сходу України, які в Криму рятувалися від війни, вчора відправили в Іркутськ, що належить до Сибірського федерального округу. Люди дізнаються, куди їх везуть, лише в останню мить. Обирати регіон для переселення їм не дають.

Довга подорож стартує в Сімферополі. Переселенців везуть спочатку на керченську переправу, звідти – поромом на Кубань, а відтак потяги доправляють їх до нового місця проживання, передає "ТСН".

Самопроголошена кримська влада обіцяє за кілька днів (до 1 вересня) вивезти з півострова всіх біженців. А їх там близько 10 тисяч.

"Ми запитали, в які міста будуть відправляти. Нам сказали, що вони самі не знають - це буде оголошуватися за дві години до відправлення. Куди ми їдемо, ми не знаємо", - каже Наталя Хрольова, біженка з Луганська.

"В Сибір ми б не хотіли їхати, тому що у нас діти, клімат може їм не підійти - вони хворітимуть. Ми люди південні, у нас клімат такий же як і тут, в Сімферополі", - додає Петро Железогло, біженець з Луганська.

"Сказали, що нас вже повно біженців, будуть нас на материк відправляти. Звичайно, не хочеться, де білі ведмеді...", - ділиться своїми думками Олена Рамбовська, біженка з Донецька.

Михайло Шеремет, "віце-прем'єр" самопроголошеної влади Криму, зізнався, що біженців везуть туди, де вони не хочуть бути - в Сибір.

"Сьогодні ми відправляємо 900 осіб в Іркутськ. Як ви самі розумієте, соціальна складова набагато вища на материковій частині Росії, ніж у нас тут на півострові, тому що ми самі перебуваємо на стадії формування", - сказав він.

Нагадаємо, представник окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що з 21 серпня розпочнеться "велике переселення" українських біженців з Донбасу в Росію. За його словами, всіх біженців вивезуть в Росію до 1 вересня.

Зазначимо, розраховувати на проживання у Підмосков'ї чи Сочі біженцям не варто - раніше групу українських біженців з Ростова-на-Дону відправили на Камчатку.

Зараз ви читаєте новину «Сюрприз від Росії: біженців з Донбасу відправляють у Сибір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути