Ексклюзиви
вівторок, 30 вересня 2014 10:37

Суспільство не отримує відповіді від влади, де ж реформи і обіцяне покращення ситуації в країні - Хорошковський

 

Влада не готова проводити реальні реформи, а тільки їх декларує. Про це заявив кандидат в народні депутати від партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна" Валерій Хорошковський в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

 За його словами, щоб виконати популістичні обіцянки влади, Україна мала б стрімко наростити обсяги всіх товарів і послуг, вироблених в країні, але стан економіки, бюрократія і корупція зробити це не дозволять.

 Так, звертаючись до віце-прем'єра Володимира Гройсмана, Валерій Хорошковський підкреслив, що тактики досягнення поставлених цілей – у влади сьогодні немає. Він навів як приклад один з пунктів президентської "Стратегії – 2020" з реформування країни, в якому мова йде про те, що через 5 років ВВП зросте в 2 рази.

 "Цього року ми отримаємо падіння ВВП на 10%, в ​​2015 році – ще приблизно мінус 4%. Тобто, щоб до 2020 року в 2 рази збільшити ВВП необхідно за роки, що залишилися показати зростання ВВП на 20%. Це реалістично? Якщо так, то покажіть свій інструментарій, – заявив політик, підкресливши при цьому, що такого інструментарію не існує.

 Валерій Хорошковський також підкреслив, що суспільство не отримує відповіді від влади, де ж реформи і обіцяне покращення ситуації в країні.

 "Чому не знижується соціальна напруга на вулиці? Тому що той Майдан, де відбулася революція гідності, не отримав адекватної відповіді від уряду і парламенту, де ж це гідність? Чому продовжується корупція, чому не відбуваються зміни, чому немає реформування. Ця соціальна напруга триває, тому що люди вже перестають вірити новій владі", – вважає політик.

 Він також додав, що в парламенті сьогодні є більшість, що підтримує політику влади, тому ані президенту, ані уряду не вдасться перекласти вину за відсутність рефор м на інших людей.

Зараз ви читаєте новину «Суспільство не отримує відповіді від влади, де ж реформи і обіцяне покращення ситуації в країні - Хорошковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути