Ексклюзиви
пʼятниця, 01 липня 2016 13:13

Студенти шоковані звільненням двох викладачів київського Інституту журналістики

Студенти Інституту журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка протестують проти звільнення двох своїх викладачів.

Причиною стали результати засідання вченої ради, під час якої вирішили не продовжувати контракт з двома викладачами вузу, а саме Вікторією Гридчиною та Володимиром Литвиненком. Рішення ухвалили шляхом таємного голосування, пише "MediaSapiens".

Студенти Інституту журналістики обурені таким вчинком вченої ради і називають його безпідставним. Вони зібрали підписи на підтримку цих викладачів і передали їх до ректорату КНУ.

"Поки студенти проходять практику, їх улюблених викладачів звільняють. На засіданні вченої ради, таємним голосуванням, без озвучення причин. Мабуть, так і треба у вузі, де готують журналістів", - написав у Facebook студент Інституту журналістики Ярослав Зубченко.

 
 

Відповідно до витягу з протоколу №13 засідання вченої ради Інституту журналістики, копія якого опинилася у розпорядженні редакції MediaSapiens, Литвиненка звинуватила інша викладачка у тому, що той нібито переманював її студентів. Інші викладачі стали на його бік, але директор Інституту журналістики сказав, що "на жаль, некоректна поведінка притаманна викладачу Литвиненку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарчука відправили під домашній арешт

У листі до ректора університету Леоніда Губерського Володимир Литвиненко просить його втрутитися у ситуацію, вмотивовуючи це тим, що "під час обговорення кандидатур перед голосуванням від членів ради не прозвучало жодного критичного виступу і жодного зауваження професійного характеру". Так, хоч викладач отримав позитивну рекомендацію кафедри, результат голосування був негативним. Викладач впевнений, що це пряме порушення пункту 3.1 Порядку конкурсного відбору на посади науково-педагогічних працівників у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка (від 25 квітня 2016 року), де зазначено, що "доцента, старшого викладача, викладача, асистента кафедри обирають за конкурсом таємним голосуванням вченою радою факультету/інституту з урахуванням рішення кафедри".

Він також наголосив, що мав місце грубий факт порушення процедури, оскільки під час засідання, і, зокрема, під час імовірних критичних обговорень та голосування, не велась стенограма та не здійснювалось протоколювання засідання. "Зважаючи на вищевикладене, прошу Вашого втручання в ситуацію та захисту власних порушених прав як працівника з 16-річним стажем, який немає дисциплінарних стягнень і має низку відзнак, у тому числі за Вашим підписом. Я знаю і люблю свою роботу, а віддача від студентів, яких я мав щастя вчити, дають мені моральне право обстоювати свою позицію на такому високому рівні", - підсумував він.

Директор Інституту журналістики Володимир Різун зауважив, що "йдеться не про звільнення, а завершення роботи викладачів згідно з контрактом чи строковою угодою", і що "питання продовження співпраці з тим чи іншим викладачем адміністраціями університетів не є настільки суспільно важливою інформацією, аби її обговорювати публічно. Ці питання є внутрішньоуніверситетськими, і без згоди вченої ради та самих викладачів я не маю права їх коментувати, бо це буде порушенням прав викладачів".

Нагадаємо, на сайті Ed-era.com з метою нового обговорення опублікують оновлені навчальні програми для початкової школи.

Зараз ви читаєте новину «Студенти шоковані звільненням двох викладачів київського Інституту журналістики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути