середа, 01 червня 2016 05:23

Столтенберг: НАТО хоче співпрацювати з Росією

Столтенберг: НАТО хоче співпрацювати з Росією

Політика Північноатлантичного альянсу не спрямована на розпалювання нової "холодної війни" з Росією. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг у Варшаві після зустрічі з міністром оборони Польщі Антонієм Мацеревичем, передає Deutsche Welle.

"Ми не хочемо нової "холодної війни". Ми не хочемо нової гонки озброєнь, – сказав Столтеберг. – Наша мета – позитивні відносини з Росією, засновані на більшій співпраці. Принаймні, нам слід працювати на досягнення прогнозованих відносин".

За словами Столтенберга, НАТО зацікавлене в пошуку "каналів комунікації і політичному діалозі". На тлі цього Альянс хоче провести наступну зустріч на рівні послів з Росією до липня 2016 року, тобто до проведення наступного саміту НАТО, який має відбутися 8-9 липня у Варшаві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг розповів, як НАТО має реагувати на агресію Росії щодо України

На думку Столтенберга, Варшавський саміт НАТО відбудеться в "критичний момент" для Альянсу на тлі агресивної політики Росії, загрози тероризму та інших викликів.

Раніше генсек НАТО заявив про те, що Альянс повинен відповідати Росії силою і стримуванням. За його словами, всі останні дії НАТО є реакцією на анексію Криму і дестабілізацію на сході України. Він також повідомив, що НАТО розгляне заявку України на вступ в Альянс на загальних підставах. За словами Столтенберга, ніхто не має права втручатися або вводити вето на цей процес.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг: НАТО хоче співпрацювати з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути