Ексклюзиви
субота, 21 травня 2016 15:20

"Стіни впадуть!" - українці вітають з днем народження політв'язня Росії Миколу Карпюка
4

У суботу, 21 травня, день народження політичного в'язня Росії українця Миколи Карпюка. Люди масово вітають його в мережах та на головній площі Києва, повідомляє Еспресо.TV.

"Миколо, брате, вітаю Тебе з Днем народження! Свій 52-й рік ти зустрічаєш у важкій боротьбі за волю, за справедливість, за Україну. Весь попередній досвід твого, більш як півсторічного життя, зараз стає твоєю бронею. Все, що можу тобі сьогодні побажати - це воля. Не втрачай надії, лишайся мужнім. Тут, вдома, ми всі боремось за твоє визволення", - написав в Facebook народний депутат Ігор Мосійчук.

Викраденого російськими спецслужбами та засудженого у сфабрикованій справі Карпюка вітають зі святом депутати та дипломати.

"Вітаємо, Миколо! Боремось за ваше звільнення", - пише в Twitter Мар'яна Беца, речниця Міністерства закордонних справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судять, тому що я українець - Карпюк сказав останнє слово

Також привітати політв'язня зібралися люди і на Майдані Незалежності у Києві - вони прийшли на флешмоб з плакатами, присвяченими Карпюку: "Стіни впадуть", "Україна не покине". Серед присутніх Віра Савченко.

У Росії стверджують, що Карпюк в часи Першої чеченської війни створювали в Україні групи для участі в боях проти російських військ за незалежну Чечню. В кінці 1994 й на початку 1995 року Карпюк сам брав у них участь. В березні 2014 року його викрали в Чернігівській області. Чоловік заперечує свою провину і заявив, що затриманий незаконно.

Нагадаємо, 19 травня у Верховному суді Чечні колегія присяжних визнала українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха винними в участі у бойових діях проти федеральних військ під час Чеченської війни взимку 1994-1995 років у складі підрозділу "Вікінг", загибелі та пораненні десятків російських солдатів.

Зараз ви читаєте новину «"Стіни впадуть!" - українці вітають з днем народження політв'язня Росії Миколу Карпюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути